Werkwijze

Vergoeding kraamzorg

In Nederland heeft elke kraamvrouw recht op kraamzorg, gedekt door het basispakket van zorgverzekeringen. Zowel reguliere als particuliere kraamzorg zijn gelijk in kosten. De exacte hoeveelheid kraamzorg wordt nu op maat afgestemd via het Landelijk Indicatie Protocol (LIP), rekening houdend met individuele behoeften en omstandigheden.

Extra kraamzorg?

Voor ieder uur kraamzorg wordt een wettelijke bijdrage van €5,10 gevraagd je verzekering vergoed afhankelijk van je pakket deze eigen bijdrage en geeft zelfs extra zorguren als je een aanvullend pakket hebt. Het is daarom erg belangrijk om de polisvoorwaarden goed door te lezen of contact op te nemen met de zorgverzekeraar. Zo voorkom je dat je achteraf voor vervelende verrassingen komt te staan.

Bevallen in het ziekenhuis

Soms komt het voor dat je na de bevalling in het ziekenhuis moet blijven. Is dit het geval, dan wordt voor iedere dag extra in het ziekenhuis 6 uur op het totaal in mindering gebracht. Als het nodig is, kan de verloskundige extra zorguren/ dagen bij indiceren tot en met de 10e dag.

regio_westfriesland_ontzorgen
Kraamzorg

Werkwijze

Indien van toepassing assisteer ik de verloskundige tijdens jouw bevalling. Bij een eerste kindje kom ik zo snel mogelijk voor de opstart. Dit kan zowel  s ’avonds of s ’nachts indien wenselijk. Bij een 2e of 3e kindje kan ik jullie s ‘avonds en s ‘nachts eventueel telefonisch instructies geven.

Kraamzorg

Werkzaamheden

Kraamzorg_voor_baby

Zorg voor de baby

In mijn werk als kraamverzorgende is zorg voor de baby heel belangrijk. Wij observeren de baby. Mocht er onverhoopt toch iets gebeuren gaan wij altijd in overleg met de verloskundige.

De begeleiding bij borst- en kunstvoeding vind ik belangrijk en ik neem hier daarom ook alle tijd voor. Indien nodig, ben ik zelf in het bezit van een elektrische kolf.

Kraamzorg_westfriesland

Zorg voor de moeder

De zorg voor de moeder is van vitaal belang. Mijn doel is om ervoor te zorgen dat de moeder, met de juiste ondersteuning, weer zelfstandig bepaalde taken kan uitvoeren tijdens de kraamperiode. Samenwerking met de verloskundige is daarin belangrijk.

Ook betrek ik het hele gezin om een ondersteunende omgeving te creëren voor de pasgeborene en moeder.

Yvon_Ontzorgt_westfriesland

Zorg voor het huishouden

Een heerlijk schoon en opgeruimd huis is echt een weelde. Als kraamhulp zorg ik graag voor een schone leefomgeving. Het sanitair wordt dagelijks bijgehouden en ook voor ander licht huishoudelijk werk draai ik mijn handen niet om.

Naast het verzorgen van een gezonde ontbijt en lunch wil ik, mits daar voldoende tijd voor is, ook van betekenis zijn voor het avondeten.

Enthousiast

Laat mij jouw unieke gezin verzorgen en verwennen.
Dan wordt ook jouw kraamtijd één met een gouden randje!

Aanmelden kan via deze website door het contactformulier in te vullen. Dit kan al vanaf 8 weken zwangerschap. Ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.

We plannen een kennismakingsgesprek in om jouw wensen rondom bevalling en kraamtijd te bespreken. Rond 34 weken in je zwangerschap neem ik nogmaals telefonisch contact met je op om het en ander nog even door te nemen.

Tijdens je zwangerschap kan je altijd contact met me opnemen voor vragen.

Contact